Website traffic statistics

pátek 23. prosince 2016

OSTRAVA - NÁKUPNÍ AMOK NA MĚSTSKÉM SÍDLIŠTI.

Reportáž psaná na nákupním vozíku.

Cestou z noční směny jsem se dnes (23.12.2016), v sedm hodin ráno, stavil do supermarketu Albert koupit ještě pár drobností, protože letos poprvé budou o Vánocích hytlermarkety a OC zavřené (díky Bohu!).

V tuto brzkou hodinu jsem očekával liduprázdný obchod, neboť i tramvaje DPO jezdili poloprázdné. Jak jsem se mýlil...

Albert byl doslova našlapán lidmi! Nákupní plocha připomínala Václavské náměstí v Praze. Všechny nákupní vozíky i košíky byly v pernamenci. Lidé brali prodejnu útokem, jako by už zítra nemělo vyjít slunce.

Některé scény evokovaly šestákový apokalyptický román "Poslední dnové lidstva". Na dračku šlo i zboží, které jindy leželo nepovšimnuto a padal na něj prach.


Zákazníci byli jako Smrt, brali všechno.

Stal jsem se svědkem scény, kdy se dvě důchodkyně přetahovali o jeden z posledních exemplářů Štoly z dovozu za 39,- kč. Tento zápas byl zcela bez regulí a okamžitě se mě vybavil film "Blood sport".

Jakýsi postarší opilec (který byl už, nebo ještě, pořádně pod parou) se dožadoval, špatně artikulovaným hlasem, v úseku Uzenin, od prodavačky 3 kg šunky. Nakonec se vysvětlilo, že chtěl koupit jen 30 deka Gothaje.

Pracovník Security dnešního dne nepožíval v prodejně žádné vážnosti, lidé zle kouleli očima a bylo vidět,že zaměstnanec bezpečnostní služby chce být malý, menší, úplně nejmenší na celém světě.

Já měl dnes více štěstí jako rozumu. Podařilo se mě bezpečně, ani nevím jak, s nákupem prokličkovat až k pokladnám a jako v mátohách jsem se vypotácel z prodejny, šťastný jako blecha, že jsem celou tu kalvárii přežil ve zdraví.
Místo činu - supermarket Albert O-Dubina